Transport Online - 65 nieuwe Schmitz Cargobull opleggers voor Jan de Lely

65 nieuwe Schmitz Cargobull opleggers voor Jan de Lely

65 nieuwe Schmitz Cargobull opleggers voor Jan de Lely
30-01-2018 09:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GELDERMALSEN - Voor het vervoer naar Oost-Europa van uiteenlopende productsoorten, heeft Jan de Lely bij Schmitz Cargobull 65 trailers besteld. Het gaat om diverse varianten, alle trailers zijn gesloten uitgevoerd. Vijf trailers zijn voorzien van een Schmitz Cargobull koelmachine inclusief bijbehorende telematica. De andere nieuwe trailers worden ingezet voor werk waar zulke machines niet nodig zijn. De trailers staan op Schmitz Cargobull assen en hebben schijfremmen.

Al ruim vier decennia is Jan de Lely een begrip wanneer het gaat over transporten naar Oost-Europa. In diverse landen werkt Jan de Lely samen met partners die transporten uitvoeren of helpen met plannen. Het bedrijf dat al sinds lange tijd in Geldermalsen is gevestigd, beschikt over een tiptop onderhouden trailerpark van tachtig stuks.

Eigen trekkers heeft het bedrijf slechts enkele. De transporten worden meest uitgevoerd door charters, die alle gespecialiseerd zijn in vervoer naar en vanuit landen als Roemenië, Bulgarije, Tsjechië, maar ook Albanië, Noord Afrika en voorheen zelfs Afghanistan. Jan de Lely is eveneens een specialist waar het gaat om administratieve afhandeling van zendingen in genoemde landen.

Veiligheid

In Geldermalsen beschikt Jan de Lely over een opslag van 30.000 vierkante meter groot en over een trailerwerkplaats die alle werkzaamheden aan kan. Van meet af aan wordt er confectie vervoerd, maar ook goederen die een verhoogde veiligheid vereisen. Daartoe is het bedrijf TAPA gecertificeerd.

"We moeten van onze klanten aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Dat leidde ertoe, dat we al in de jaren tachtig aan tracking & tracing deden. De nieuwe trailers zijn wederom uitgerust met tal van veiligheidsverhogende opties. We volgen ze dag en nacht vanaf onze thuisbasis", aldus mw. D. de Lely. "We wilden een groot deel van de vloot vervangen en we breiden een stukje uit. Dat was aanleiding om het aanbod in de markt weer eens goed te onderzoeken. Al snel bleek dat Schmitz Cargobull het beste aan onze eisen kon voldoen."

Ze voegt eraan toe dat mocht er toch iets mis zijn aan een trailer, het Europese netwerk van Schmitz Cargobull dan zeker uitkomst zal bieden.

De nieuwe trailers blijven zeker acht tot tien jaar in de vloot. "Met behulp van onze eigen werkplaats moet dat geen probleem zijn. Bovendien zijn de wegen in genoemde landen er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan. Na genoemd aantal jaren, verwachten we dat deze Schmitz Cargobull trailers nog een keurige restwaarde zullen opbrengen op de internationale markt."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions