Tweede Kamer roept Shell op het matje

Tweede Kamer roept Shell op het matje
29-01-2018 16:46 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil Shell aan de tand voelen over een besluit om dochterbedrijf NAM juridisch op afstand te plaatsen. Een voorstel van GroenLinks om een hoorzitting te houden wordt breed gesteund. Mogelijk vindt de hoorzitting donderdag al plaats.

Dagblad Trouw schreef afgelopen weekeinde dat Shell, samen met ExxonMobil de eigenaar van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), begin juni de zogenoemde 403-aansprakelijkheidsverklaring voor de NAM heeft ingetrokken. Meerdere experts zeggen dat Shell daardoor niet meer aansprakelijk is voor schulden van dochteronderneming NAM. GroenLinks wil een keiharde garantie dat Shell garant staat voor de aardbevingsschade die Groningers hebben geleden als gevolg van de gaswinning.

"Wij willen geen zalvende woorden, maar harde garanties van Shell'', zegt partijleider Jesse Klaver. "Het bedrijf heeft jarenlang dikke winst gemaakt en mag nu niet weglopen voor zijn verantwoordelijkheid. Ik wil zeker weten dat de belastingbetaler niet opdraait voor hun aandeel in de schade.''NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden