Clicky


Drone hindert reddingsheli bij woningbrand

Drone hindert reddingsheli bij woningbrand
29-01-2018 16:35 | Buitenland | auteur ANP

SANKT GEORGEN - Een dronebezitter maakte het zondag in Zuid-Duitsland wel heel bont. De piloot van het onbemande vliegtuigje hinderde een reddingshelikopter tijdens een hulpactie in het plaatsje Sankt Georgen in het Zwarte Woud, meldt persbureau DPA.

De drone zat hulpverleners dwars op het moment dat ze wilden opstijgen om een 77-jarig, zwaargewond slachtoffer van een woningbrand naar het ziekenhuis te brengen. Agenten slaagden er uiteindelijk in de dronepiloot op te sporen, maar hebben niets bekendgemaakt over diens identiteit of beweegredenen.

De helikoptervlucht liep uiteindelijk geen vertraging op. Wel zorgde de drone voor irritatie bij de hulpverleners. De autoriteiten onderzoeken of de dronepiloot luchtverkeersregels overtrad met zijn actie.

Drones storen nooddiensten vaker. Tijdens een natuurbrand in Canada in augustus stonden brandweerhelikopters noodgedwongen aan de grond, omdat er veel drones bij het rampgebied vlogen.

Ook de burgerluchtvaart heeft last van de populaire gadget. Zo komen de onbemande vliegtuigjes van hobbyisten rond luchthavens regelmatig gevaarlijk dicht bij passagiersvliegtuigen. De internationale luchtvaartorganisatie IATA luidde dit najaar de noodklok over dit probleem.