Clicky


Nieuwe DAF voor Heinhuis Recycling

Nieuwe DAF voor Heinhuis Recycling
29-01-2018 11:46 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

SÜDLOHN - Vrijdag 26 januari werd deze nieuwe DAF afgeleverd aan Jeroen Heinhuis van Heinhuis Recycling te Südlohn. De DAF is een echte nekkendraaier. Een klein stukje van Winterswijk naar Südlohn doet menig hoofd draaien. Knipperende lampen, duimen die omhoog gaan en een grote glimlich verschijnt spontaan op de gezichten van de voorbijgaande passanten. Alleen al om deze reden is het een waar genot om met deze DAF te mogen rijden.

De 530pk motor met 2600 Nm koppel levert het benodigde vermogen van deze fraaie DAF. De vernieuwde aandrijflijn met onder andere de nieuwe Traxon versnellingsbak en de 2,39 diepe reductie levert het maximale koppel al bij 900 toeren. De lage toeren en het daarbij behorende maximale vermogen i.c.m. deze diepe reductie, draagt bij aan een zeer gunstig brandstofverbruik. Dus veel power maar toch positief voor de kilometer kostprijs.

Het oog wil ook wat. Hierdoor is de DAF onder andere voorzien van; LED verlichting rondom, luchtgeveerde vooras, automatische temperatuur regeling, alcoa dura bright velgen, highbar met verstralers/zwaailampen en een dikke speciaal op maat gemaakte achterbumper.

Deze auto gaat rijden voor Geuking Recycling te Südlohn. Dit is een onderdeel van de Heinhuis organisatie. Men recycled hier met name banden, maar ook hout en allerlei soorten metalen horen tot de mogelijkheden. De DAF gaat rijden met een ‘‘walkie‘‘ aldus de Duitse medewerkers van Geuking Gmbh. Een walking floor oplegger die perfect achter deze mooie DAF past.