Clicky


Derde aanhouding voor ongeluk met kei op weg

Derde aanhouding voor ongeluk met kei op weg
27-01-2018 20:30 | Binnenland | auteur ANP

SCHIJNDEL - De politie heeft opnieuw iemand aangehouden in verband met het ernstige ongeluk vorig jaar in Schijndel (Noord-Brabant) waarbij met opzet een kei op de weg zou zijn gelegd. De derde verdachte is een zeventienjarige jongen uit Schijndel die zaterdagmiddag thuis werd aangehouden. Eerder werden al twee plaatsgenoten van zeventien en negentien jaar opgepakt.

Het ongeluk gebeurde 24 juni 2017. Een 32-jarige vrouw reed midden in de nacht tegen de steen aan, kreeg een klapband, botste tegen een boom en liep een incomplete dwarslaesie op. Het is niet zeker of ze ooit nog kan lopen.

Volgens de politie zijn de twee verdachten die als eerste zijn aangehouden vrienden van elkaar. Ze worden beide verdacht van poging tot doodslag door het opzettelijk neerleggen van de steen. De derde verdachte kwam tijdens het onderzoek bij de politie in beeld.

Het ongeluk gebeurde op de Structuurweg in de Brabantse plaats. Na het ongeluk had de politie DNA-sporen gevonden bij de kei. Hiervan laat de politie nu weten dat dit een match heeft opgeleverd met de eerste verdachte.

De vrouw was op het moment van het ongeluk ongeveer tien weken zwanger. De baby kwam eerder deze maand gezond ter wereld.