Clicky


Gewonde door steekpartij in wijkcentrum Assen

Gewonde door steekpartij in wijkcentrum Assen
27-01-2018 20:27 | Binnenland | auteur Redactie FE

ASSEN - Een 43-jarige inwoner van Assen is zaterdagmiddag in een wijkcentrum aan de Sleutelbloemstraat in Assen na een ruzie neergestoken. Het slachtoffer raakte gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Na een zoekactie konden agenten in de omgeving van het wijkcentrum een 42-jarige inwoner van Assen aanhouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag, meldt de politie.

Surveillerende agenten kregen een melding dat in het betreffende wijkcentrum een ruzie tussen twee mannen uit de hand was gelopen. Eén van hen had de ander met een mes gestoken. Reden voor de meldkamer Noord-Nederland om naast de politie ook een ambulance te alarmeren. Het slachtoffer werd door het personeel van de ambulance gestabiliseerd en vervolgens met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten hadden ondertussen met getuigen gesproken. Er was een goed signalement beschikbaar van de verdachte. Meerdere agenten gingen dan ook naar hem opzoek. Ook Burgernet werd daarbij ingezet. In de omgeving kon een 42-jarige man worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Bij de 42-jarige man werden twee messen aangetroffen die in beslag genomen zijn.

De aanleiding van de ruzie is nog onduidelijk, daarom wordt nader onderzoek gedaan.