Clicky

 Dode schietpartij Amsterdam is 17-jarige stagiair

Dode schietpartij Amsterdam is 17-jarige stagiair
27-01-2018 20:07 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij vrijdagavond op de Grote Wittenburgerstraat in Amsterdam is een zeventienjarige jongen. Het slachtoffer werkte als stagiair in het buurthuis, meldt de politie zaterdag. Ook de twintigjarige vrouw die gewond raakte aan haar benen, was stagiaire in het buurthuis en stond achter de bar tijdens de schietpartij.

In het buurthuis heeft de politie verscheidene kogelinslagen gevonden en ze noemt het een wonder dat daarbij geen andere kinderen of aanwezigen zijn geraakt. De politie sprak eerder van een "crimineel gerelateerd" incident waarbij de schutters gericht iemand zochten. Uit eerste onderzoek is naar voren gekomen dat de daders een naam of namen hebben geroepen van iemand naar wie ze op zoek waren. Het lijkt er volgens de politie op dat de jonge vrouw "abusievelijk" is geraakt.

Ook een negentienjarige man raakte gewond bij de schietpartij. Na een operatie is hij inmiddels buiten levensgevaar. Dit slachtoffer raakte bij een eerdere schietpartij op 23 november 2017 ook al gewond. De negentienjarige man is wel bij politie en justitie bekend, het zeventienjarige dodelijke slachtoffer was dat niet, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats