Hoogwatergolf piekt maandag

Hoogwatergolf piekt maandag
27-01-2018 10:45 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - De derde hoogwatergolf van deze winter bereikt volgens Rijkswaterstaat maandag de hoogste stand bij Lobith. De dienst verwacht dat de Rijn dan op 14,30 meter boven NAP staat. Dat is hoger dan begin deze week werd verwacht, maar nog onder de hoogste stand die op 10 januari werd bereikt. Waarschijnlijk zakt het rivierwater weer vanaf maandag, tenzij het in het Duitse stroomgebied dit weekeinde hard gaat regenen.

De immense watervlaktes die ontstaan doordat Rijn, Waal en IJssel buiten de oevers treden, trokken bij het vorige hoogwater heel veel bekijks. De waterschappen vragen hoogwatertoeristen om auto's niet in het gras op de dijken te parkeren. De met water volgezogen dijken kunnen daarvan schade oplopen. Ook moeten dagjesmensen hun hond aan de lijn houden, om te voorkomen dat het dier graaft in het dijklichaam.

Laaggelegen parkeerplaatsen langs de rivier zijn opnieuw afgesloten. Ook de rivierponten zijn vrijwel overal uit de vaart. Natuurgebieden in de uiterwaarden zijn tijdelijk afgesloten om het daar levende wild rust te gunnen. Dijkinspecteurs houden de toestand van de dijken voortdurend in de gaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden