Koninklijke aftrap Leeuwarden-Fryslân 2018

Koninklijke aftrap Leeuwarden-Fryslân 2018
27-01-2018 10:43 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openen zaterdagavond het evenement Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018).

Leeuwarden en Friesland gaan dit jaar plaats bieden aan 250 culturele evenementen, op touw gezet vanuit zestig professionele initiatieven. Aanvullend haken links en rechts honderden amateurs in.

Hoewel het thema in het Fries wordt aangeduid ('iepen mienskip' ofwel saamhorige, open samenleving) werken er lang niet alleen Friezen mee, maar ook andere Nederlanders en Europeanen. Centraal staat de vraag hoe we omgaan met de veranderende wereld, natuur en maatschappij.

De organisatie van LF2018 verwacht dat de Culturele Hoofdstad vier miljoen bezoeken aan Friesland gaat opleveren en anderhalf miljoen meer overnachtingen dan normaal. Het evenement kost 72 miljoen euro, opgebracht door overheden, Europese Unie, sponsors en schenkers. De kaartverkoop moet de rest doen.

De officiële opening van LF2018 wordt gevolgd door klokgelui in de hele provincie.

Ook de Maltese hoofdstad Valletta is dit jaar Culturele Hoofdstad. In Nederland gingen Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) Leeuwarden en Friesland voor. Het fenomeen van de Culturele Hoofdstad van Europa bestaat sinds 1985.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden