Clicky


Participatiemaatschappij neemt 30 procent belang in Tielbeke Transport

Participatiemaatschappij neemt 30 procent belang in Tielbeke Transport
26-01-2018 11:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - Op 24 januari heeft participatiemaatschappij(*) Wadinko N.V. een belang van dertig procent in Tielbeke Transport uit Lemelerveld genomen. Met de deelname wordt de zelfstandige groei van de logistieke dienstverlener en daarmee de werkgelegenheid in de regio verder gestimuleerd. Tevens worden de komende jaren benut om nog meer en beter te anticiperen op ontwikkelingen in de transportsector en om de bedrijfsopvolging in goede banen te leiden.

Tielbeke is een logistieke dienstverlener actief in (dedicated) transport, Benelux distributie en warehousing met diverse standplaatsen in Noord- en Oost-Nederland.  Met slimme nationale en internationale samenwerkingsverbanden bedient Tielbeke klanten in de gehele Benelux. Tielbeke is een van de logistieke partners voor onder andere AH, Kruidvat, Scania en Akzo en beschikt over een state-of-the-art overslagcentrum in Lemelerveld en een modern warehouse in Zwolle.

Duurzame koploper

Volgens eigenaar en algemeen directeur Robert Tielbeke staat de transportbranche op een kantelpunt. "Allereerst is er de trend onder klanten om hun gehele logistiek te outsourcen. Verder klinkt de roep naar duurzamer transporteren steeds luider door en zijn er ook allerlei ontwikkelingen op dat gebied. Neem de autonoom rijdende vrachtwagens, waar volop mee geëxperimenteerd wordt. Daarnaast hebben we stevig ingezet op een zuinige rijstijl, slimme technieken en samenwerkingen, alternatieve brandstoffen, stil materiaal, Lange Zware Voertuigen (LZV) en een efficiëntere planning. Niet voor niets zijn we in onze branche een duurzame koploper met meerdere onderscheidingen door Lean and Green, de organisatie die de CO2-reductie in onze branche monitort."

Strategische gesprekspartner

"Maar de ontwikkelingen in onze branche houden geen halt, waarmee je jezelf de vraag moet stellen of je de aangewezen persoon bent om de onderneming door de komende decennia te loodsen", aldus Robert Tielbeke.

"Verkoop aan een strategische partner heeft niet de voorkeur, ook omdat we geen enkele concessie willen doen als het gaat om de werkgelegenheid in onze regio. Met de deelname door Wadinko hebben we ons verzekerd van een gewaardeerde strategische gesprekspartner met een zeer uitgebreid netwerk. En ja, bedrijfsopvolging is één van de onderwerpen die de komende jaren op de agenda staat."

Prioriteit aan regionale werkgelegenheid

Tielbeke is de eerste logistiek dienstverlener in de portfolio van Wadinko. "En tegelijk is het ook een bijzondere deelneming", aldus René Wolfkamp, directeur van Wadinko.

"Zo is Tielbeke een financieel kerngezond bedrijf, dat op uitstekende wijze wordt geleid. Dat de directie een solide, duidelijk en toekomstgericht beleid voert, bewijst bijvoorbeeld wel de eigen bedrijfsschool. Op deze school, waar continu meer dan dertig leerlingen in opleiding zijn, wordt intensief samengewerkt met het Deltion College. Uiteraard sluit deze opleiding mooi aan op onze eigen human capital agenda."

René Wolfkamp tot slot: "Het getuigt van moed én realiteitszin van de huidige eigenaar om in de komende jaren na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Net zoals het ook veelzeggend is dat Tielbeke prioriteit geeft aan de regionale werkgelegenheid. Met onze deelneming in Tielbeke zijn we vastbesloten om samen met het huidige directieteam het bedrijf gereed te maken voor de toekomst."

(*) Een participatiemaatschappij is een verzameling van actieve aandeelhouders die risicodragend kapitaal levert en hun kennis, geld en netwerk ter beschikking stellen aan een onderneming teneinde de waarde van de onderneming te verhogen.