Clicky

 
Transport Online - Al meer dan 1.000 boetes voor vrachtwagenchauffeurs tijdens controleactie week op Duitse A3

Al meer dan 1.000 boetes voor vrachtwagenchauffeurs tijdens controleactie week op Duitse A3

Al meer dan 1.000 boetes voor vrachtwagenchauffeurs tijdens controleactie week op Duitse A3
26-01-2018 11:10 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SOLINGEN(D) - In de afgelopen dagen heeft de politie op de Duitse A3 al meer dan 1.000 boetes uitgeschreven aan vrachtwagenchauffeurs. De politie houdt deze hele week een controleactie op de A3 om zware vrachtwagenongevallen te voorkomen. Er wordt met name gecontroleerd op afleiding (telefoon) en het niet voldoende afstand houden.

De politie liet donderdag weten dat ondanks de aankondiging van de controleactie in de media er in de eerste drie dagen al meer dan 700 overtredingen waren met betrekking tot het niet voldoende afstand houden tot de voorligger.

Daarnaast waren er 63 overtredingen met betrekking tot het gebruik van electronische apparatuur zoals laptop en telefoon. 

Van de 718 chauffeurs die zich niet aan de wettelijke afstand hielden werden er 60 nog eens nauwkeuriger gecontroleerd. Hierbij werden telkens dezelfde gebreken gevonden: geen goede ladingzekering, versleten banden en overbelading.

Als alle overtredingen van de eerste drie dagen bijelkaar worden opgeteld zijn het er meer dan 1.000, meldt de politie.

"Keer op keer rijden vrachtwagens in op een file. de kop-staartaanrijdingen zijn met 33 procent toegenomen, aldus een politiewoordvoerder,

"Hoewel sinds 2015 afstandswaarschuwingssystemen en noodremsystemen in nieuwe vrachtwagens moeten worden geïnstalleerd, schakelen chauffeurs deze vaak uit." Volgens de politiewoordvoerder is dit het gevolg van tijdsdruk die chauffeurs ervaren.

"Oost-Europese chauffeurs hebben deze systemen niet. Zij maken veelal gebruik van vrachtwagens die al 25 tot 30 jaar oud zijn", aldus de politiewoordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden