Blokkade Franse vissers in Calais levert urenlange vertraging op voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs

Blokkade Franse vissers in Calais levert urenlange vertraging op voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs
25-01-2018 18:50 | Buitenland | auteur ANP

CALAIS - Nederlandse vrachtwagenchauffeurs lopen vertraging op door de blokkade van de haven van Calais door Franse vissers. Die besloten de haven donderdag af te grendelen voor alle scheepvaart omdat ze kwaad zijn over onder meer omzetdaling door pulsvisserij. De vissers beëindigden hun protestactie rond 17.00 uur.

Vrachtwagenchauffeurs die naar de haven van Calais wilden, werden door de Franse politie weggeleid via provinciale wegen, weet brancheorganisatie TLN. Daarna konden ze proberen via bijvoorbeeld de Kanaaltunnel alsnog naar Groot-Brittannië te reizen, maar dat levert een vertraging van zo'n drie uur op. Naar Groot-Brittannië worden veel bederfelijke waar zoals groente en fruit vervoerd, waardoor bij te lange vertraging de lading waardeloos dreigt te worden.

Ook aan Britse zijde is er vertraging. Boten uit Dover vertrokken niet naar Calais. Daar liepen chauffeurs een vertraging van zo'n anderhalf uur op.

Zeker één Nederlandse visser kon door de blokkade de haven van Calais niet uit. Volgens de Vissersbond ging het om een boot uit Urk die naar Calais was gevaren om te schuilen voor een storm.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden