Transport Online - Luchtvaartbedrijven VS geven personeel bonus

Luchtvaartbedrijven VS geven personeel bonus

Luchtvaartbedrijven VS geven personeel bonus
25-01-2018 13:56 | Buitenland | auteur ANP

DALLAS - Southwest Airlines en American Airlines hebben hun medewerkers een bonus van 1000 dollar gegeven. Dat maakten de luchtvaartmaatschappijen afzonderlijk van elkaar bekend bij de presentaties van de financiële resultaten.

Southwest Airlines sloot 2017 af met een winst van 3,5 miljard dollar, geholpen door een enorm belastingvoordeel. Het concern schreef voor het 45e jaar achtereen zwarte cijfers, benadrukte topman Gary Kelly. Hij prees de stap van de regering Trump om de belastingen te verlagen. Dat was voor Southwest ook aanleiding het personeel extra te belonen.

De maatschappij sprak van een voordeel door uitgestelde belastingverplichtingen met 1,4 miljard dollar. Voor heel 2018 verwacht Southwest honderden miljoenen dollars profijt te hebben van de regelwijzigingen. Het vierde kwartaal, waarin het naar eigen een operationele recordwinst behaalde, werd afgesloten met een nettowinst van 1,9 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij zag de omzet in het slotkwartaal van 2017 met bijna 4 procent stijgen tot krap 5,3 miljard dollar. Over het hele jaar was de omzet 21,2 miljard dollar, krap 4 procent meer dan in 2016.

Branchegenoot American Airlines sloot het vorige jaar af met een winst van 1,9 miljard dollar. Dat was minder dan de 2,7 miljard dollar die in 2016 resteerde. Dat komt onder meer door investeringen die het bedrijf deed.

Zo werd naast de eenmalige bonus meer dan 300 miljoen dollar geïnvesteerd in het opkalefateren van personeelsruimten en kantoren. Ook nam American Airlines een belang van 200 miljoen dollar in het Chinese Southern Airlines en werden tientallen miljoenen dollars in de vloot geïnvesteerd. De omzet van American Airlines steeg met 5 procent tot 42,2 miljard dollar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions