Clicky


Hulst plaatst verbodsborden tegen overnachten in cabine

Hulst plaatst verbodsborden tegen overnachten in cabine
25-01-2018 13:23 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

HULST - Op diverse plaatsen in de gemeente Hulst worden borden geplaatst die chauffeurs er extra op attenderen dat overnachten in hun vrachtwagen niet is toegestaan. Dit is een vervolg op de actie welke in het najaar 2017 plaatsvond.

In oktober 2017 werden chauffeurs die in hun vrachtwagen overnachtten aangesproken door de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Hulst. De betreffende chauffeurs werden voorzien van een flyer. Deze flyer gaf hen in hun eigen taal uitleg over het feit dat zij in strijd handelden met de lokale regels. Uit deze actie bleek dat er bij de chauffeurs met name sprake was van onwetendheid. Om die onwetendheid weg te nemen, worden op bepaalde plaatsen in de gemeente borden geplaatst. Deze borden attenderen chauffeurs op het verbod.

De borden worden nog deze maand geplaatst. Ze komen op het industrieterrein Hogeweg te Hulst, de Gentsevaart te Kapellebrug, het parkeerterrein voor vrachtwagens te Vogelwaarde en het parkeerterrein voor vrachtwagens te Kloosterzande.

Europees verbod op overnachten in vrachtwagens

In december 2017 bepaalde het Europees Hof van Justitie dat vrachtwagenchauffers hun verplichte weekendrust niet in hun vrachtwagen mogen doorbrengen. Het gebruiken van de vrachtwagen als slaapplek druist in tegen de doelstelling van de EU-wetgeving om de arbeidsomstandigheden van bestuurders te verbeteren.

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft te kennen gegeven, als gevolg van de uitspraak van het Europees Hof, handhavend te gaan optreden.

In de gemeente Hulst is overnachten in een voertuig (met uitzondering van campers) op geen enkele plaats in de openbare ruimte toegestaan, op geen enkel moment.