Transport Online - Eerste fase van SEGRO Park Amsterdam Airport opgeleverd in Hoofddorp

Eerste fase van SEGRO Park Amsterdam Airport opgeleverd in Hoofddorp

Eerste fase van SEGRO Park Amsterdam Airport opgeleverd in Hoofddorp
25-01-2018 11:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP - SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft de eerste fase van SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA) afgerond. Het eerste gebouw van dit duurzame park, gebouwd door Hercuton, heeft een oppervlakte van 10.000 m2 en wordt op 1 februari opgeleverd.

Voor SEGRO markeert dit park de eerste ontwikkeling onder eigen regie in Nederland dat het certificaat BREEAM Excellent ontvangt. Dit is mede mogelijk door de innovatieve toepassingen die in het pand zijn gebruikt. Zo wordt de energie grotendeels voorzien door de op het dak geplaatste zonnepanelen en is het pand voorzien van een warmte- en koudeopslag waardoor de gegenereerde energie wordt opgeslagen in de bodem. Het distributiecentrum kan hier tijdens koude perioden mee verwarmd worden en tijdens warme perioden gekoeld.

Ook de infrastructuur is een onderscheidend kenmerk van deze locatie. Door de goede verbindingen met de A4, de A5 en de direct daarop aansluitende snelwegen, is dit een belangrijke locatie voor de logistieke markt. Korte afstanden naar de luchthaven en ook naar de havens van Amsterdam en Rotterdam maken dit project aantrekkelijk.

Tijs Derison, directeur van SEGRO in de Benelux, benadrukt de relevantie van het nieuwe park voor SEGRO’s strategie in de Benelux: “Wij zijn inmiddels geruime tijd in de regio Schiphol gevestigd en wij willen hier de komende jaren ook verder groeien. We zien dat er een aanhoudende vraag blijft van bedrijven om zich in de buurt van Schiphol te vestigen. Wij bieden daarmee een optimale locatie qua infrastructuur in combinatie met een kwalitatief hoogwaardig, modern en duurzaam pand dat klaar is voor een lange toekomst. Dit sluit volledig aan op SEGRO’s strategie waarin een duurzaam portfolio een belangrijke plek heeft en we op een innovatieve manier investeren in vastgoed voor de lange termijn.”

Het gebouw dat nu wordt opgeleverd, omvat tien procent van het totale park. Inmiddels is gestart met de bouw van de tweede fase, de units LU 1 t/m 6. Dit zijn kleinere units van tussen de 1.500 en 10.000 m2. De combinatie van grootschalige logistieke faciliteiten van 10.000 m2 tot 30.000 m2 gecombineerd met deze kleinere units maakt het interessant voor uiteenlopende klanten met variërende activiteiten en gerelateerde ruimtebehoefte.

De eerste fase is gerealiseerd door Hercuton, specialist in ontwerpen en bouwer van turnkey bedrijfshuisvesting. Ivo van der Mark, algemeen directeur Hercuton B.V.: “SEGRO Park Amsterdam Airport heeft ons een mooie kans geboden een hoogwaardig en duurzaam logistiek pand neer te zetten. Wij besteden veel aandacht aan efficiëntie van energie, keuze van de juiste materialen, kostenbesparing, uitstraling en waardebehoud. Waarden die goed aansluiten bij SEGRO’s strategie en wensen om toekomstbestendig te zijn.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions