Clicky


REINPLUS FIWADO Bunker en GoodFuels Marine sluiten partnership voor duurzame binnenvaart

REINPLUS FIWADO Bunker en GoodFuels Marine sluiten partnership voor duurzame binnenvaart
25-01-2018 11:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - VARO Energy-onderdeel REINPLUS FIWADO Bunker en GoodFuels Marine gaan vanaf vandaag samenwerken om samen de Europese binnenvaart duurzamer te maken. Hierdoor zijn de duurzame biobrandstoffen van GoodFuels Marine nu ook verkrijgbaar in de Rotterdamse haven en ook langs de binnenvaart routes in Nederland via het bunkernetwerk van REINPLUS FIWADO Bunker.

REINPLUS FIWADO Bunker levert in Noordwest Europa brandstof aan binnenvaartschepen. Dankzij de samenwerking met GoodFuels Marine worden geavanceerde biobrandstoffen nu beschikbaar voor meer schepen, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan een meer duurzame Europese binnenvaart.

Meer vraag naar alternatieve brandstof

Ben van Kol, Managing Director van REINPLUS FIWADO Bunker: “Door klimaatdoelstellingen en toenemende emissie-eisen neemt de vraag naar alternatieve brandstoffen voor de scheepvaart verder toe. Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met GoodFuels Marine en ons moederbedrijf VARO Energy nu ook onze binnenvaartklanten kunnen voorzien van duurzame biobrandstoffen. Wij gaan ervoor zorgen dat deze brandstoffen zo snel mogelijk verkrijgbaar zijn binnen ons gehele bunkernetwerk.

Besparing en verbetering

De duurzame biobrandstoffen van GoodFuels Marine zijn speciaal ontwikkeld voor de scheepvaart en besparen tot 90 procent CO2 en 100 procent zwavel in vergelijking met fossiele brandstoffen. Daarnaast zorgen ze voor een sterke verbetering van de luchtkwaliteit. De biobrandstoffen zijn geschikt voor elk type scheepsmotor, zonder enige aanpassing.”

Dirk Kronemeijer, CEO van GoodFuels Marine: “We zijn zeer verheugd dat we met deze samenwerking een van de meest klimaatvriendelijke brandstoffen voor de scheepvaart kunnen aanbieden via het grootste inland bunkernetwerk van de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen regio. We vertrouwen erop dat we de verduurzaming van scheepvaart hiermee verder zullen versnellen.”