Rechter geeft Fastned weer ongelijk

Rechter geeft Fastned weer ongelijk
24-01-2018 16:31 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Fastned, uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's, heeft opnieuw een rechtszaak tegen de staat verloren. Het bedrijf eiste, samen met MisterGreen Fast Charging Network, dat de overheid geen toestemming verleent voor nieuwe laadpunten bij benzinestations en wegrestaurants. Een rechter in Den Haag ging hier niet in mee.

Het gaat om plekken waarvoor al een concessie is verleend voor laadpunten van Fastned of MisterGreen. Fastned is teleurgesteld in de uitspraak en kondigde aan in hoger beroep te gaan.

Fastned verloor vorige maand ook al een zaak tegen de Nederlandse staat. Toen ging het over de vergunning die Shell van de overheid had gekregen om op de A1 in Muiden ook laadstations met stroom te mogen neerzetten op plekken waar ze al een benzinestation hebben, terwijl een vergunningaanvraag van Fastned nog in behandeling was.

Ook een beroep dat Fastned aantekende tegen twee extra laadpalen door Shell bij benzinestation De Andel aan de A12 haalde niets uit.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden