Clicky


Nederlandse vrachtwagenchauffeur uit bulk trailer gered door Duitse brandweer

Nederlandse vrachtwagenchauffeur uit bulk trailer gered door Duitse brandweer [+foto's]
24-01-2018 12:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRAMSCHE - De brandweer in het Duitse Bramsche heeft dinsdagochtend een Nederlandse vrachtwagenchauffeur het leven gered. De vrachtwagenchauffeur daalde, om nog onbekende reden, af via een mangat in zijn bulk trailer. Kort daarna verloor hij het bewust zijn door gebrek aan zuurstof en reageerde hij niet meer, meldt de brandweer.

In dergelijke bulk trailers kunnen zich snel giftige gassen vormen die bij mensen snel tot bewusteloosheid kunnen leiden.

De gealarmeerde brandweer van Bramsche en Achmer waren korte tijd later ter plekke in de haven van Bramscher waar het incident zich voordeed. 

De bulk trailer bleek leeg met uitzondering van wat restproducten. De chauffeur werd gevonden in de 'voorkamer' op de vloer. Via een ladder klom de brandweer met ademhalingsapparatuur in de trailer.

Snel werd de man gestabiliseerd omdat men binnen afzienbare tijd een hartstilstand verwachtte. Met behulp van een hoogwerker kon de man uit de trailer gered worden. Onmiddelijk nam ambulancepersoneel de verzorging over en werd de man afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer ontving nog dezelfde dag een persoonlijk bedankje van de collega's van de vrachtwagenchauffeur van de firma Van Triest, laat de brandweer weten.

Een afbeelding van het incident vindt u hier