Clicky

 
Transport Online - Kort geding over gedogen gebruik hele startbaan vliegveld Maastricht

Kort geding over gedogen gebruik hele startbaan vliegveld Maastricht

Kort geding over gedogen gebruik hele startbaan vliegveld Maastricht
24-01-2018 11:37 | Algemeen | auteur ANP

MAASTRICHT - De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek gaat met een kort geding proberen een besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) over vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) terug te draaien. De minister besloot in december het gebruik van de hele startbaan van MAA te gedogen, hoewel de inspraakprocedure nog gaande is en de vergunningsprocedure nog een jaar duurt.

Binnen twee weken buigt de rechtbank in Den Haag zich over de zaak. De startbaan is in totaal 2750 meter. Tot voor kort was er vergunning voor het gebruik van 2500 meter, maar de minister staat nu het volledige gebruik toe. Dat maakt het opstijgen van zwaardere vrachtvliegtuigen en intercontinentale vluchten mogelijk, aldus een woordvoerder van de provincie Limburg.

Volgens de stichting nam de minister haar besluit na een bezoek door de Limburgse gedeputeerde Twan Beurskens (VVD). "Het besluit moet worden teruggedraaid'', zei de woordvoerder. "Ook een minister moet zich aan de procedures houden.''

Raadsman Richard Wagemans van de stichting spreekt van een onrechtmatige daad door de minister. "Er is geen wettelijke basis voor haar besluit. Dit mag niet!'', aldus Wagemans.

Volgens de advocaat heeft de Raad van State in 2004 bepaald dat de laatste 250 meter van de betonnen baan geen start- en landingsbaan is. "Toch staat de minister dit toe, zonder wettelijke beschikking.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden