'Nederlandse IS-verdachte opgepakt in Turkije'

'Nederlandse IS-verdachte opgepakt in Turkije'
24-01-2018 10:19 | Buitenland | auteur ANP

ANKARA - De Turkse politie heeft een Nederlander opgepakt op verdenking van banden met terreurgroep Islamitische Staat. Ook andere vermeende IS-leden zijn gearresteerd tijdens een operatie in de zuidoostelijke provincie Şanlıurfa, zeggen bronnen binnen de veiligheidsdiensten tegen staatspersbureau Anadolu.

De verdachten zouden vanuit Syrië illegaal de grens zijn overgestoken of daarbij hebben geholpen. Het gaat onder meer om een Nederlandse vrouw uit Apeldoorn. Ook zou een geboren Algerijn zijn opgepakt die in Nederland heeft gewoond. Verder liepen ook Irakezen, meerdere andere Algerijnen, een Brit en een Egyptenaar tegen de lamp.

Een antiterreureenheid kwam in actie nadat inlichtingen waren binnengekomen dat de groep de grens was overgestoken. Zeker één van de opgepakte verdachten bekende naar verluidt een hoge functie te hebben gehad binnen IS. De Irakees zou aan het hoofd hebben gestaan van de gezondheidstak van de terreurorganisatie. Dat leverde hem volgens het persbureau de bijnaam "emir van gezondheidszorg'' op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden