Transport Online - Deense politie schoont vrachtwagencabines op [+foto]

Deense politie schoont vrachtwagencabines op

Deense politie schoont vrachtwagencabines op [+foto]
23-01-2018 10:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

VOJENS - De Deense politie heeft vorige week een controle uitgevoerd op de Deense snelweg E45. De focus lag deze keer op het gebrek aan zicht in de cabine van de vrachtwagenchauffeurs.

Gedurende twee dagen werden 36 vrachtwagens gecontroleerd. In 24 gevallen was er sprake van slecht zicht door het voorruit. Volgens de Deense politie waren de 24 overtreders afkomstig uit Polen, Litouwen, Slovenië, Wit-Rusland, Tsjechië en Nederland.

Volgens de politie hadden alle overtreders een tafel op het dashboard gemonteerd, vaak met laptop erop, en werd dit aangevuld met gordijnen voor de voor- en zijruiten. Vlaggen, wimpels en andere prullaria werden op het voorruit bevestigd. Daarnaast werden er ook verschillende kussens, teddyberen en andere voorwerpen voor het voorruit gezien waardoor het zicht werd belemmerd.

Alle overtreders mochten ter plaatse een boete betalen en de spullen verwijderen.

Naast de overtredingen op slecht zicht schreef de politie ook boetes uit voor overtredingen als het niet met toestemming uitvoeren van speciaal transport, overtredingen van rij- en rusttijden en fraude met het Ad-Blue systeem van de vrachtwagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions