Clicky


GEFCO opent nieuw magazijn voor biowetenschappen en gezondheidszorg in Groot-Brittannië

GEFCO opent nieuw magazijn voor biowetenschappen en gezondheidszorg in Groot-Brittannië
22-01-2018 11:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LONDEN - De GEFCO-groep, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europees marktleider in autologistiek, heeft zijn derde magazijn met temperatuurregeling voor biowetenschappen en gezondheidszorg geopend in het Verenigd Koninkrijk. Het magazijn is gevestigd in de buurt van luchthaven Londen Heathrow. Deze vestiging vult de goederenmagazijnen van GEFCO in Amsterdam en Frankfurt.

Met de opening van deze nieuwe ruimte van bijna 1.400 m² beoogt de Goederenexpeditie branche van GEFCO een versterking en uitbreiding van zijn sterke expertise in de sector van biowetenschappen en gezondheidszorg. De faciliteit is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen voor de expeditie van farmaceutische goederen en beschikt over verschillende temperatuurzones: van kamertemperatuur (15ºC tot 25ºC) en gekoeld (2ºC tot 8ºC) tot diepvriestemperaturen (-15°C tot -25°C).

“Wij kunnen het verschil maken doordat wij over een Groothandelsvergunning beschikken, wat onze klanten aantoont dat wij volgens dezelfde normen werken als zij,” zegt Josette Wells, GEFCO Forwarding Quality & Compliance Director. De Groothandelsvergunning geeft de faciliteit toestemming medicijnen voor mensen en dieren op te slaan evenals medische hulpmiddelen als onderdeel van zijn logistieke en transportdiensten.

De faciliteit biedt tevens hoge veiligheidniveaus waaronder plaatselijke röntgencontrole voor luchtvracht en voortdurende 24/7 bewaking. Het nieuwe centrum voldoet aan GDP (Good Distribution Practice) en is ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Als specialist in logistiek voor biowetenschappen en gezondheidszorg biedt GEFCO Expeditie geïntegreerde deur-tot-deur logistiek met temperatuur controle en multimodale oplossingen die aan alle normen voldoen.

“De logistieke markt voor biowetenschappen en gezondheidszorg verandert en wordt ingewikkelder. Met de toename van temperatuurgevoelige producten evenals de reglementeringen met betrekking tot hun vervoer dienen ondernemingen meer aandacht te besteden aan beheersing en veiligheid,” aldus Anthony Gunn, Executive Vice President van de goederenexpeditie branche van GEFCO. “GEFCO heeft een sterke geschiedenis in de sector van biowetenschappen en gezondheidszorg. De opening van deze nieuwe faciliteit in het Verenigd Koninkrijk geeft de voortdurende investering van GEFCO in deze sector weer.”

De industriële experts van GEFCO ontwikkelen geïntegreerde logistieke oplossingen op maat die aan de normen voldoen en die ook aan de strenge eisen van de industrie van biowetenschappen en gezondheidszorg voldoen door investering in technologische innovatie. De betrokkenheid en proactieve benadering stellen de onderneming in staat om de logistieke leverancier te worden van een hele serie klanten in de branche van biowetenschappen en gezondheidszorg.

Foto's

  • J.Roeland
    GEFCO