Clicky


Popprijzen uitgereikt op Eurosonic Noorderslag

Popprijzen uitgereikt op Eurosonic Noorderslag
20-01-2018 20:01 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Tijdens het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen heeft Roosmarijn Reijmer de Pop Media Prijs gekregen. Reijmer werkte van 2007 tot vorig jaar als diskjockey bij NPO 3FM. "Ze heeft met een enorme gedrevenheid 3voor12 Radio een nieuw eigen gezicht gegeven'', aldus het juryrapport. De andere genomineerden waren Puna.nl en Gert van Veen.

De Pop Media Prijs, waaraan een geldbedrag van 2500 euro is verbonden, is bedoeld voor mensen die zich inzetten voor de Nederlandse popjournalistiek. Onder de eerdere winnaars zijn Leo Blokhuis, Martin Bril en Anton Corbijn.

Voor het eerst werd op het festival het Cultuurfonds Pop Stipendium toegekend. Met die beurs wil het Prins Bernhard Cultuurfonds elk jaar een beginnende popband of popartiest stimuleren zich verder te ontwikkelen. Producer en multi-instrumentalist Jacco Gardner kreeg een toelage van 10.000 euro, Ronnie Flex en Pink Oculus elk 5000 euro.

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) was zaterdag ook op het festivalterrein in Groningen. Haar bezoek was bedoeld als kennismaking met de muzieksector.