Transport Online - Buma wil rem op buitenlandse werknemer houden

Buma wil rem op buitenlandse werknemer houden

Buma wil rem op buitenlandse werknemer houden
20-01-2018 19:55 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ALMERE - CDA-leider Sybrand Buma is tegen het naar Nederland halen van grote aantallen buitenlandse werknemers. Hij heeft dat gezegd in Almere bij de landelijke start van de CDA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Buma erkent dat sectoren in de knel kunnen komen door krapte op de arbeidsmarkt. "Werkgevers willen daarom in groten getale arbeidskrachten van buiten naar Nederland halen: koks uit Spanje, bouwvakkers uit Polen, en technici van overal. En hoe logisch dat ook mag klinken, het is een verkeerde keuze'', aldus de CDA-leider.

Hij noemt het de weg van de minste weerstand, maar geen duurzame oplossing. Volgens Buma is het slecht voor alle mensen in Nederland die nu nog aan de kant staan. Hij noemt oudere werknemers die nog steeds moeilijk werk kunnen krijgen, maar ook nieuwkomers die juist door werk kunnen inburgeren.

De CDA-leider wil dat mensen die "in de crisis hun baan verloren en noodgedwongen kozen voor die flex-baan of die onzekere toekomst als ZZP'er'' weer volwaardig mee gaan doen. "Dit gaat bij elkaar om veel meer dan een miljoen mensen'', aldus Buma.

"Juist nu het economisch goed gaat, moeten we nieuw perspectief bieden. Een baan en een toekomst." Volgens Buma is groei niet genoeg en wil hij daarom "modernisering van de arbeidsmarkt'' en ,,een nieuwe balans tussen vast en flex''. Hij wil dat de bonden en werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen en hierover afspraken maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions