Clicky

 
Transport Online - Ongelukken door gladheid

Ongelukken door gladheid

Ongelukken door gladheid
20-01-2018 09:48 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Gladheid heeft in vooral de provincies Noord-Brabant en Utrecht tot verkeersongelukken geleid. Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven omdat het in het hele land plaatselijk glad kan zijn. Oorzaak is bevriezing van natte weggedeelten en in het noorden ook winterse neerslag. In de loop van zaterdagochtend zal de gladheid verdwijnen.

Volgens de ANWB is de gladheid niet goed zichtbaar en daardoor verraderlijk. Op de A2 bij knooppunt Oudenrijn gebeurde een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto. Na een ongeluk op de N616 tussen Gemert en Veghel ging de rijbaan dicht tussen Gemert en Erp. Op de A27 (Breda richting Gorinchem) bij Werkendam was maar een rijstrook open door de gladheid.

In de nacht naar zondag kan het opnieuw in het hele land plaatselijk glad worden als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten. Ook deze gladheid zal in de tweede helft van de ochtend verdwijnen.

Volgens Weeronline hebben winterse buien in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Brabant in de vroege ochtend lokaal voor een witte wereld gezorgd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen