Clicky

 
Transport Online - Van den Heuvel dankt organisatie: Leuk om in het donker te rijden

Van den Heuvel dankt organisatie: Leuk om in het donker te rijden

Van den Heuvel dankt organisatie: Leuk om in het donker te rijden
20-01-2018 09:38 | Etappes | auteur Redactie [FE]

CÓRDOBA - Van tijden en uitslagen en klassementen is niets bekend. Zo laat waren de trucks aan de finish van de dertiende etappe. De Scania van Team DakarSpeed meerde na één uur ’s nachts aan in het bivak en was daarmee de eerste (en misschien wel enige) van de Nederlandse trucks. De voorlaatste etappe was nog een heel pittige en Maurik van den Heuvel was blij dat hij in Córdoba was. “We hebben het weer niet cadeau gekregen.”

Een koud alcoholvrij biertje – meer kon Van den Heuvel ook niet meer hebben, zo moe was hij na dik 900 kilometer, waarvan 369 kilometer special. Die special was verdeeld in twee proeven, met een lange verbinding er tussen. In het eerste deel (125 kilometer) liep het niet echt lekker. Van den Heuvel kwam op anderhalf uur achterstand aan bij de verbinding.

“Na 10 kilometer waren weer de bouten van de spoorstang afgebroken”, vertelt hij. “Gewoonlijk is dat wel anderhalf uur werk, maar we weten inmiddels – helaas – hoe het moet. We kunnen het nu in 25 minuten. Daarna maakten we de fout tijd te willen goedmaken en reden we in de haast een band lek. Weer 10 minuten kwijt.”

Die malheur was niet het enige wat tijd kostte. De proef zelf deed dat ook. “120 kilometer stuiteren door duintjes met bomen en takken. Het was echt niet leuk. De laatste 20, 30 kilometer was ik het helemaal beu.”

Door de vertraging in het eerste deel, en de 382 kilometer verbinding tussenin, begon Van den Heuvel pas aan deel 2 (244 kilometer) toen het al begon te schemeren. Nog meer vertraging zou je denken, maar dat viel reuze mee. “Ik denk dat we sommige stukken sneller hebben gedaan in het donker dan in het licht. Het waren veel snelle paden, met korte draaien, maar in het donker zag je niet hoe diep de afgronden waren. Complimenten aan de organisatie van de Dakar: ik vond het hartstikke leuk om in het donker te rijden.”

In het tweede deel kwam Van den Heuvel de twee andere Nederlandse trucks tegen. Ton van Genugten, die zonder stuurbekrachtiging de bochtige proef moest afleggen, en Gert Huzink, die vermoedelijk de dynamo kapot had. “Ik gun het ze niet, integendeel. Maar voor het klassement komt het ons niet slecht uit. Ik heb geen idee waar we inmiddels staan, maar we zijn zeker twee plaatsen gestegen, minimaal. De laatste 122 kilometer van zaterdag gaan we op eieren naar de finish.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden