Transport Online - 'Defensie heeft veiligheid niet op orde'

'Defensie heeft veiligheid niet op orde'

'Defensie heeft veiligheid niet op orde'
19-01-2018 11:56 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Opnieuw wordt duidelijk dat Defensie de veiligheid binnen de organisatie niet op orde heeft. Dat stelt de commissie-Van der Veer die werd ingesteld door het ministerie na een snoeihard rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over een mortierongeval in Mali waarbij twee militairen omkwamen doden en een zwaargewond raakte.

"Op het gebied van bedrijfsveiligheid is Defensie dus onvoldoende in control", aldus de commissie. "Helaas is deze conclusie niet nieuw." Ze wijst erop dat ook al in 2015 deze conclusies werden getrokken. Het ministerie leert onvoldoende van zijn fouten. Dat is eerder ook door de OVV vastgesteld.

Volgens de commissie onder leiding van voormalig topman van Shell, Jeroen van der Veer, moet de top duidelijk gaan maken aan de organisatie dat veiligheid een prioriteit is. Ook moet er een centrale afdeling komen die zich bezighoudt met veiligheid en een onafhankelijk coördinerend toezichthouder op gebied van veiligheid. Defensie neemt alle aanbevelingen over.

De commissie spreekt zich niet uit of mensen juridisch vervolgd moeten worden voor fouten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,684
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions