KNRM Dordrecht verleent drie keer hulp aan binnenvaart tijdens storm

KNRM Dordrecht verleent drie keer hulp aan binnenvaart tijdens storm
18-01-2018 16:53 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DODRECHT - Tijdens de storm op donderdagmorgen 18 januari 2018 zijn de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht drie keer ingezet om hulp te verlenen aan de binnenvaart. Bij het uitvaren van reddingboot KBW 1910 gaf de windmeter West 12 Beaufort aan. Op het Hollands Diep stonden golven van 2,5 meter.

Rond 9:50 uur werden de Dordtse KNRM vrijwilligers gealarmeerd om in actie te komen voor een man overboord. Op de Bergsche Maas was de schipper van een binnenvaartschip te water geraakt.

Onderweg naar de binnenvaarder kwam het bericht dat de schipper weer aan boord was. De man werd inmiddels geholpen door deskundige hulp. Hierop keerden de redders terug naar het reddingstation.

De achtergebleven vrijwilligers waren ondertussen ook het water op met reddingboot Tjepke Ekkelboom. Op het Hollands Diep waren meerdere binnenvaartschepen in de problemen geraakt.

Ter plaatse heeft de bemanning van reddingboot Tjepke Ekkelboom een binnenvaartschip met schade aan het stuurhuis geholpen naar de vluchthaven van ‘s-Gravendeel. Patrouillevaartuig RWS73 zorgde voor de begeleiding van een ander schip in moeilijkheden. De golven kwamen ruim over de stuurhuizen van de binnenvaarders heen.

Tijdens het afmeren van het binnenvaartschip in de vluchthaven kwam de derde melding binnen. Er werd met spoed assistentie van de reddingboot gevraagd op de Beneden Merwede ter hoogte van Papendrecht.

Een matroos had een lelijke val gemaakt tegen een bolderkast en was hierbij gewond geraakt. De opstappers van de Tjepke Ekkelboom verleenden eerste hulp en stabiliseerden het slachtoffer. De RPA 1 van het Havenbedrijf bracht het ambulancepersoneel aan boord om de hulpverlening over te nemen.

De vrijwilligers konden na aantal uur hard werken weer terug naar het boothuis.

Met dank aan: KNRM DodrechtNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden