Transport Online - Kogel en poeder bij Belgische staatssecretaris Theo Francken

Kogel en poeder bij Belgische staatssecretaris Theo Francken

Kogel en poeder bij Belgische staatssecretaris Theo Francken
18-01-2018 15:01 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Op het Brusselse kantoor van de Belgische staatssecretaris Theo Francken (Asiel en Migratie) is een envelop met wit poeder en een lege kogelhuls afgeleverd. Er werd een antraxalarm afgekondigd en het kantoor werd enige tijd ontruimd.

Uit veiligheidsoverwegingen werd ook de nabijgelegen ambtswoning van premier Charles Michel ontruimd. De brandweer zette de omgeving af met linten. In de loop van de middag werd het alarm ingetrokken. Om wat voor poeder het gaat is nog onduidelijk. In de envelop zat volgens Belgische media ook een kaartje met de tekst: "innige deelneming''.

Francken lag de laatste tijd onder vuur vanwege een affaire rond Soedanese asielzoekers, onder meer vanwege getuigenissen dat teruggestuurde mensen zouden zijn mishandeld en zelfs gemarteld. Nadat hij ten onrechte tegen de premier had gezegd dat de repatriëringen voorlopig waren gestopt, wankelde zijn positie. De populaire politicus van de Vlaams-nationalistische N-VA bood excuses aan en kon aanblijven.

Francken denkt zelf dat de envelop verband houdt met deze kwestie. "Ik zit al maanden te zeggen dat men moet stoppen met mij te criminaliseren of er komen mensen op ideeën'', zei hij tegen de VRT. ,,Daar waarschuw ik al maanden voor.'' Hij beschuldigt "bepaalde media'' ervan van geen ophouden te weten.

De regering laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar wat mensen die worden teruggestuurd naar Soedan staat te wachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions