Transport Online - Problemen op de weg duren de hele dag

Problemen op de weg duren de hele dag

Problemen op de weg duren de hele dag
18-01-2018 15:14 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update] Weggebruikers moeten rekening houden met een drukke donderdagavondspits. Hoewel code rood is ingetrokken, zijn de problemen op de weg voorlopig nog niet voorbij, benadrukt Rijkswaterstaat.

Met de afnemende wind komen er volgens de ANWB nu wel minder meldingen binnen, maar zijn er nog veel obstakels op de wegen. Zo zijn niet alle vrachtwagens die omver werden geblazen weggehaald. Dat waren er zo'n dertig.

Vanwege de storm konden de bergings- en opruimwerkzaamheden niet eerder plaatsvinden. Zodra het minder hard gaat waaien, kunnen de vrachtwagens overeind gezet worden. Dat kan op sommige plaatsen tot na de avondspits duren. Tijdens de werkzaamheden moeten soms rijstroken of zelfs gehele rijbanen worden afgesloten.

Door opstoppingen of afsluitingen van onder meer de Moerdijkbrug (A16), de Haringvlietbrug (A29), de brug op de A7 bij Gorkum, de bruggen bij Zaltbommel (A2) en op verscheidene bruggen op de A50 (Emmeloord-Eindhoven), blijft het volgens de ANWB voorlopig lastig om te reizen tussen het noorden en zuiden van het land. De grootste problemen zijn ontstaan op bruggen, waar de meeste vrachtwagens zijn omgewaaid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions