Clicky

 
Transport Online - Alle treinverkeer NS gestaakt vanwege storm

Alle treinverkeer NS gestaakt vanwege storm

Alle treinverkeer NS gestaakt vanwege storm
18-01-2018 11:16 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De NS heeft donderdagochtend alle treinverkeer stilgelegd vanwege de zware storm.

Door de storm komen veel bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht. Ook op verschillende stations zijn er problemen ontstaan door de storm. Omdat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor reizigers en medewerkers hebben ProRail en NS besloten de dienstregeling te staken.

ProRail en NS houden met behulp van weerbureaus de weersituatie nauwlettend in de gaten. Zodra het kan wordt stormschade hersteld. Reizigers moeten er rekening mee houden dat door het grote aantal storingen het herstel ook na de storm even kan duren en dat er beperkingen in het treinverkeer zijn. NS adviseert reizigers de berichtgeving goed in de gaten te houden.

ProRail laat weten dat ook veel regionaal treinverkeer is stilgelegd. Het is nog niet bekend hoelang dat duurt. Alleen in Groningen, Friesland en Limburg mogen de regionale treinen voorlopig nog blijven rijden. Arriva meldt dat er geen treinen meer rijden in de Achterhoek, Rivierenland en op de MerwedeLingelijn (Zutphen-Winterswijk, Arnhem-Winterswijk, Arnhem-Tiel en Dordrecht-Geldermalsen). Door bomen op het spoor rijden er ook geen treinen tussen Roermond en Sittard en tussen Roermond en Nijmegen. Ook de treinen van Keolis rijden niet meer op de lijnen Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Oldenzaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen