Clicky


LIVE: Westerstorm raast over Nederland

LIVE: Westerstorm raast over Nederland [+foto's&video's]
18-01-2018 09:46 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ZWAAGWESTEINDE - Donderdagochtend en -middag raast er een westerstorm over Nederland. Het KNMI heeft voor grote delen van Nederland een weeralarm, code rood, afgegeven. In de rest van Nederland geldt code oranje. Er komen zeer zware windstoten voor waardoor er veel ongelukken zijn gebeurd. In deze liveblog houden wij u op de hoogte.

15:00 uur - DE BILT - De wind is afgezwakt en daarom is nergens meer sprake van code rood (weeralarm). Die gold alleen nog in Gelderland en Overijssel. Ook code oranje in Groningen, Drenthe en Limburg is beëindigd. In heel Nederland geldt nu code geel. Op het hoogtepunt van de storm, aan het einde van donderdagochtend, werd windkracht 11 gemeten bij Hoek van Holland en IJmuiden. Er waren zeer zware rukwinden.

13:50 uur - Een vrachtwagen raakte ernstig beschadigd nadat een boom erop terecht is gekomen. De chauffeur bleef ongedeerd.

13:45 uur - Door de storm is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen toen hij een zware tak op zich kreeg.

11:58 uur - De A4, Ketheltunnel, is weer open. Het plaatmateriaal is gezekerd en vastgezet, meldt Rijkswaterstaat.

11:56 uur - De strom heeft inmiddels ook het noorden van het land bereikt. Ook daar is een aanhanger van een vrachtwagen omgewaaid.

11:54 uur - Veel tankstations zijn vanwege de storm gesloten.

11:53 uur - A6 Lelystad richting Emmeloord, de Ketelbrug is in beide richting dicht in verband met zeer zware windstoten en een gekantelde vrachtwagen.

11:42 uur - Er zijn tot nu toe 25 meldingen van omgewaaide vrachtwagens, meldt de Verkeersinformatiedienst.

11:34 uur - De gekantelde vrachtwagens op de A2 zijn geborgen, meldt Rijskwaterstaat.

11:31 uur - Op de A73 ter hoogte van Heumen is een vrachtwagen gekanteld. De weg richting Limburg is geheel afgesloten. Door de wind is het niet mogelijk de vrachtwagen rechtop te zetten.

11:28 uur - Op de A7 tussen Hoorn en Purmerend is een vrachtwagen gekanteld door de storm.

11:13 uur - Voetgangers en fietsers waaien gewoon van de weg...

11:03 uur - Al 20 meldingen van omgewaaide vrachtwagens

11:00 uur - Windkracht 11 bij IJmuiden

10:47 uur - Vrachtwagens gaan bij bosjes. Inmiddels al meer dan 17 vrachtwagens(aanhangers) omgewaaid.

10:39 uur - Ook de containerterminals zijn dicht. Rijkswaterstaat roept vrachtwagenchauffeurs op om niet meer naar de Maasvlakte te komen omdat alle parkeerplaatsen inmiddels vol zijn.

10:27 uur - Veel gekantelde vrachtwagens zorgen voor verkeersoverlast.

10:24 uur - A5 Amsterdam richting Hoofddorp ter hoogte van knooppunt De Hoek is de verbindingsweg naar de A4 richting Den Haag dicht in verband met een gekantelde vrachtwagen.

10:22 uur - A4 Den Haag richting Rotterdam, de Ketheltunnel is in beide richtingen dicht. Er dreigen platen los te waaien meldt Rijkswaterstaat.

10:17 uur - Chaos op de weg door storm

10:08 uur - Op de Progecoterminal in Rotterdam waaien de containers om.

10:00 uur - Op de A20 is het dak van een vrachtwagen gewaaid.

09:55 uur - Rijkswaterstaat waarschuwt voor zeer gevaarlijke rijomstandigheden in de provincies waarvoor het KNMI code rood heeft afgegeven. De instantie roept mensen op als het mogelijk is hun reis uit te stellen. "En absoluut niet met aanhangers de weg op te gaan'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Vrachtwagenschauffeurs zonder lading wordt opgeroepen hun voertuig aan de kant te zetten.

09:50 uur - Op de A17 bij Standdaarbuiten is donderdagochtend een vrachtwagen omgewaaid. Dit gebeurde in de richting van Roosendaal. Door dit ongeval staat er een file. Een ambulance is ter plaatse gekomen maar niet bekend of er iemand gewond raakte.

09:48 uur - Vrachtwagen aanhanger gekanteld op de A27 ter hoogte van Raamsdonksveer.