Clicky

 
Transport Online - Londen gaat meer doen voor Calais-migranten

Londen gaat meer doen voor Calais-migranten

Londen gaat meer doen voor Calais-migranten
17-01-2018 16:54 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN - Groot-Brittannië gaat zich meer inspannen om het probleem met vluchtelingen rond de Franse havenplaats Calais aan te pakken. Het land zal onder andere de procedures versnellen om mensen die daar recht toe hebben toe te laten.

De afspraak is onderdeel van een bredere overeenkomst die de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Theresa May donderdag ondertekenen tijdens de 35e Anglo-Franse bilaterale top in de militaire academie Sandhurst ten zuidwesten van Londen.

Hoewel het grote vluchtelingenkamp in Calais al enige tijd is ontruimd, verblijven er nog veel asielzoekers die naar Groot-Brittannië willen. Londen gaat verder meer geld betalen voor het beveiligen van transportroutes en grensbewaking in Calais.

In de overeenkomst staan verder afspraken over defensie, veiligheid en culturele uitwisselingen. Zo zal Frankrijk mogelijk voor het eerst in 950 jaar het beroemde tapijt van Bayeux uitlenen aan Groot-Brittannië. Wanneer dat gebeurt, is nog niet vastgelegd maar dat zal in elk geval na 2020 zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats