Medewerkers Alescon alsnog in vaste dienst

Medewerkers Alescon alsnog in vaste dienst
17-01-2018 12:00 | Binnenland | auteur ANP

ASSEN - Honderden werknemers van de Drentse sociale werkplaats Alescon, die volgens vakbond FNV via een schijnconstructie aan de slag waren, komen met terugwerkende kracht alsnog in vaste dienst van het bedrijf. Ook zal Alescon nabetalingen doen voor zaken als een eindejaarsuitkering, ziektegeld, een vergoeding van de vakbondscontributie en het seniorenverlof.

PvdA-Kamerlid William Moorlag was directeur van Alescon en had via de schijnconstructie mensen in dienst genomen. Hij kwam door de kwestie onder vuur te liggen. Een commissie kwam na onderzoek tot de conclusie dat hij namens de PvdA zijn werk als parlementariër "geloofwaardig" kon voortzetten.

Met de nabetaling voor in totaal 532 medewerkers is een bedrag van 900.000 euro gemoeid. Daarnaast kost de nieuwe constructie, waarbij driehonderd medewerkers per 1 januari in vaste dienst zijn gekomen, het bedrijf op jaarbasis 400.000 euro extra. Dat geld zal volgens Alescon moeten worden opgehoest door de zes gemeenten waarvoor het SW-bedrijf actief is.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden