Transport Online - FNV: Boete Brinkman Trans Holland een lachertje

FNV: Boete Brinkman Trans Holland een lachertje

FNV: Boete Brinkman Trans Holland een lachertje
16-01-2018 19:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - Uit onderzoek van het FNV blijkt dat transportbedrijven die zich schuldig maken aan het uitbuiten van chauffeurs er vaak met een lage boete van afkomen. Het is beleid van de inspectie om de boetes fors naar beneden bij te stellen als een bedrijf bijvoorbeeld voor het eerst tegen de lamp loopt. “Deze boetes zijn echt een lachertje, dit calculeert zo’n groot transportbedrijf gewoon als bedrijfsrisico in", zegt Edwin Atema in het actualiteitenprogramma EenVandaag.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) had eind vorig jaar geen goed woord over voor de werkwijze van Brinkman Trans Holland uit Emmen, een van de transporteurs voor Ikea. Dat stelde de FNV op basis van inspectierapporten die in het bezit waren van de bond. Het zou gaan om zeer ernstige misstanden bij Brinkman.

Het FNV heeft uitgerekend dat op basis van inspectierapporten over Brinkman het bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt voor een bedrag aan 356.000 euro aan misdrijven en maar liefst 560.000 euro aan waarschuwingen te hebben betaald. EenVandaag heeft inzage gehad in de stukken van de inspectie.

Maar zo diep zal het transportbedrijf waarschijnlijk niet in de buidel hoeven tasten. Dat komt omdat het beleid bij de ILT is om opgelegde boetes fors naar beneden bij te stellen als een bedrijf bijvoorbeeld voor het eerst tegen de lamp loopt. Hierdoor zal Brinkman waarschijnlijk maar 61.500 aan boete hoeven te betalen.

Edwin Atema van het FNV vindt het echt onbegrijpelijk dat een bedrijf als Brinkman er met zo’n lage boete van afkomt. “Dit soort boetes zijn echt een lachertje, daar liggen ze niet wakker van bij dit soort bedrijven. Terwijl hier echt om een bedrijf gaat die lak heeft aan de regels en personeel stelselmatig uitbuit.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions