Clicky


Twee doden bij explosie Antwerpen

Twee doden bij explosie Antwerpen
16-01-2018 09:23 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - Hulpdiensten in Antwerpen hebben twee dode mannen onder het puin van een ingestort gebouw gehaald. Door een explosie stortte het pand maandagavond in. Zeker veertien mensen raakten gewond, van wie vijf ernstig en één in kritieke toestand verkeert. De zoektocht naar eventuele andere slachtoffers gaat nog door.

Maandagavond werden al zeven personen onder het puin vandaan gehaald. De politie heeft laten weten dat drie huizen zijn ingestort, twee aanpalende panden zijn onbewoonbaar verklaard en van één pand moet de stabiliteit worden onderzocht.

De politie meldde dat er geen sprake is van een terreuraanslag. De brandweer sprak op Twitter over een "explosie van woningen'' aan de Paardenmarkt. Een bewoner en enkele passanten hebben gemeld dat er maandag een gaslucht bij een van de panden hing. Volgens de brandweer lijkt het een gasexplosie te zijn geweest, maar dat is nog niet zeker.

Het Openbaar Ministerie laat een onderzoek instellen zodra het instortingsgevaar is geweken. "We gaan de getuigen allemaal horen, om zo zicht te krijgen op wat er zich heeft afgespeeld'', zegt een woordvoerder tegen Het Laatste Nieuws. "Een geval van huisjesmelkerij valt voorlopig niet uit te sluiten.''

De Paardenmarkt is vooralsnog afgesloten voor het verkeer. De ravage is groot, er is nog instortingsgevaar. Dinsdagochtend is een kraan voorzichtig bezig brokstukken weg te halen. De panden die niet zijn ingestort worden gestut en zo mogelijk deels hersteld.