Transport Online - Gewonden door explosie in pand Antwerpen [+foto's&video's]

Gewonden door explosie in pand Antwerpen

Gewonden door explosie in pand Antwerpen [+foto's&video's]
15-01-2018 22:29 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - Door een explosie in Antwerpen is maandagavond een gebouw ingestort. De politie meldt dat mogelijk sprake is van tien tot twintig slachtoffers. De hulpdiensten zoeken naar slachtoffers die zijn bedolven. "Het puin is momenteel zeer onstabiel en bemoeilijkt de reddingen'', meldt de brandweer.

De brandweer kreeg volgens de Gazet van Antwerpen omstreeks 21.30 uur een melding van de explosie aan de Paardenmarkt, waarvan de oorzaak nog onbekend is. De politie meldt dat er geen sprake zou zijn van een terreuraanslag. Op foto's is te zien dat de voorgevel van een pand met meerdere verdiepingen is ingestort. De brandweer sprak op Twitter over een "explosie van woningen''.

De politie meldde maandagavond laat op Twitter dat al vier mensen onder het puin vandaan zijn gehaald. Kort daarop werden nog drie mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Volgens de Antwerpse politie gaat het om een man een vrouw en een kind. "De werkzaamheden gaan voort'', twitterde het korps.

Een 54-jarige omwonende zei tegen de Vlaamse krant dat het voelde alsof er een "enorme bom'' ontplofte. "Letterlijk alle ramen van het gebouw vlogen in scherven uit elkaar. Het was verschrikkelijk. Het glas vloog meters ver'', vertelde de man. "De voordeur lag drie meter verder, gewoon weggeblazen door de schok.''

Een andere getuige zei dat ze een vrouw met haar dochtertje uit het puin zag komen. "Ze zaten helemaal onder het stof. Gelukkig zag het er niet uit alsof ze gewond waren.'' De politie heeft laten weten dat zeker één pand "totaal verloren'' is en zeker twee andere gebouwen schade opliepen. Bij de zoektocht naar slachtoffers die mogelijk zijn bedolven, is onder meer een hond ingezet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions