Clicky


Franse bond schorst schoppende scheidsrechter Tony Chapron

Franse bond schorst schoppende scheidsrechter Tony Chapron [+video]
15-01-2018 13:24 | Sport | auteur ANP

NANTES - De Franse voetbalbond FFF heeft scheidsrechter Tony Chapron op non-actief gezet. De 45-jarige arbiter was aangesteld om woensdag de wedstrijd in de Ligue 1 tussen Angers en Troyes te leiden, maar de FFF heeft hem daar van af gehaald. Chapron moet zich binnenkort voor de tuchtcommissie verantwoorden voor zijn opzienbarende actie zondagavond tijdens de competitiewedstrijd tussen Nantes en Paris Saint-Germain (0-1).

De scheidsrechter werd in blessuretijd, bij een uitbraak van PSG, op het middenveld per ongeluk aangetikt en in zijn rug gelopen door Diego Carlos toen hij in volle sprint ineens voorlangs kruiste. De arbiter struikelde daardoor en gaf de Braziliaan vervolgens, nog voor hij overeind krabbelde, een schop tegen het onderbeen.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, bestrafte Chapron de verbouwereerde Diego Carlos ook nog eens met een gele kaart. Het betekende diens tweede en dus moest de Braziliaan met rood van het veld. "Dit is een grap, heel Europa lacht hierom'', zei voorzitter Waldemar Kita van Nantes. "Een schandalige actie van de scheidsrechter. Hij moet voor zes maanden geschorst worden.'' Middenvelder Valentin Rongier vindt ook dat Chapron straf verdient. "Als wij dit doen, krijgen we een schorsing van tien duels.''

Chapron zag na de wedstrijd op tv-beelden dat hij per ongeluk was aangetikt door de verdediger van Nantes. Hij heeft hierover een aanvullend rapport opgesteld. De kans is dan ook groot dat de tuchtcommissie in ieder geval Diego Carlos zal vrijspreken. De grote vraag is wat er met de schoppende arbiter gebeurt.