Clicky


Gerard de Rooy geniet van ‘old skool Dakar’

Gerard de Rooy geniet van ‘old skool Dakar’
14-01-2018 18:33 | Etappes | auteur Redactie [FE]

LAC ROSE - Op het strand bij het Lac Rose, in de buurt van de Senegalese hoofdstad Dakar, maakte Gerard de Rooy er nog even een wedstrijdje van. Het slot van de Africa Eco Race was kort, maar spectaculair, met alle tien de trucks tegelijk op het strand. Aan de eindstreep keek De Rooy terug op wat hij betitelde als ‘old skool Dakar’. “Ik heb een hartstikke leuke rally gehad.”

Het was al elf jaar geleden sinds De Rooy voor het laatst in Mauretanië en Senegal was, maar er was nog weinig veranderd, merkte hij. “Het is nog net zo mooi als de laatste keer.”

De Africa Eco Race overall winnen was dan niet gelukt – daarvoor waren de buggy’s en de Mini te snel ten opzichte van de trucks – De Rooy was toch tevreden. “Ik heb genoten, zowel van de mooie specials als van het afzien. Daar ging het me in de eerste plaats om: weer plezier hebben in het rijden en in de rally. Het waren lange specials, maar toch korte dagen omdat we bijna geen verbinding hadden. Ik kijk er echt met een goed gevoel op terug.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions