Transport Online - Grote olievlek rond gezonken tanker Sanchi

Grote olievlek rond gezonken tanker Sanchi

Grote olievlek rond gezonken tanker Sanchi
14-01-2018 16:03 | Aanvaringen | auteur ANP/RTR

SHANGHAI - De Iraanse tanker die zondag zonk na een aanvaring in de Oost-Chinese Zee vorige week, lekt olie. Rondom het schip, de Sanchi, is al een olievlek van tien vierkante kilometer ontstaan, zo meldde de Chinese staatstelevisie.

Als de hele lading weglekt is sprake van de grootste olieramp met een schip in zo'n vijftig jaar. Het schip bevat 150.000 ton oliecondensaat, een extreem giftig bijproduct van aardolie. Ter vergelijking: de Exxon Valdez, een schip dat bij Alaska verging en enorme schade veroorzaakte, bevatte 35.000 ton ruwe aardolie.

De Sanchi botste op 6 januari circa 300 kilometer ten oosten van Shanghai op een vrachtschip uit Hongkong. Dat laatste schip liep weinig schade op, maar de tanker vloog in brand. Van de 32 opvarenden van de Sanchi, dertig Iraniërs en twee mannen uit Bangladesh, is niemand levend teruggevonden.

Condensaat is een brede noemer voor een aantal bijproducten in de petrochemische industrie. De dampen kunnen een gevaar vormen voor opruimploegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions