Transport Online - 'Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid openbaar vervoer'

'Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid openbaar vervoer'

'Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid openbaar vervoer'
14-01-2018 14:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De provincie Utrecht moet haar verantwoordelijkheid nemen, als het gaat om veiligheid in het openbaar vervoer. “Niet alleen Qbuzz staat aan de lat voor de investering in pin-terminals op de bussen, ook de provincie heeft een taak om het cash geld zo snel mogelijk van de bus te halen”, vindt Job Marskamp van CNV Vakmensen. Maandag 15 januari gaan de bonden om 13.00 uur langs bij het Provinciehuis om die boodschap over te brengen.

De veiligheid in het openbaar vervoer is opnieuw onderwerp van gesprek, na de overval 5 januari op een buschauffeur in Utrecht. “Die overval toont opnieuw aan hoe belangrijk het is dat het cash geld zo snel mogelijk van de bus verdwijnt”, zegt Marskamp. “Daar moet busbedrijf Qbuzz uiteraard voor zorgen, maar zo’n investering kost geld. De provincie zou Qbuzz daarin tegemoet kunnen komen, want ook de overheid is verantwoordelijk voor de veiligheid van burgers.”

Gezamenlijk optrekken

Marskamp wijst op andere concessiegebieden, waar provinciale overheid en busbedrijven gezamenlijk optrekken op het gebied van sociale veiligheid. “Er zijn opdrachtgevers die hiervoor subsidies verstrekken of een prijsverhoging toestaan, zodat een busbedrijf de nodige investeringen in pin-terminals kan bekostigen.”

Maandag naar Provinciehuis

De bonden (CNV Vakmensen en FNV) willen dat de provincie zich actiever opstelt, zodat cashless betalen in de Utrechtse bussen snel mogelijk wordt. Maandag 15 januari om 13.00 uur brengen zij die boodschap in het Provinciehuis over aan de provinciebestuurders, tijdens een commissievergadering.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions