Van den Heuvel maakt zich kwaad en finisht als achtste

Van den Heuvel maakt zich kwaad en finisht als achtste
14-01-2018 09:58 | Etappes | auteur Redactie [FE]

UYUNI - Twaalf minuten staan klussen op pas 8 kilometer in de zevende etappe van de Dakar Rally; daar was Maurik van den Heuvel niet blij mee. Dus toen de DakarSpeed-truck weer verder kon, was hij zo pissig dat hij nietsontziend tekeer ging op de resterende 360 kilometer. Dat leverde hem zijn beste etapperesultaat tot nu op: de achtste plaats.

Van den Heuvel ging flink tekeer in de etappe van La Paz naar Uyuni. In de tussentijdse tijdmetingen maakte hij steeds een stapje: van 21 naar 14 en uiteindelijk naar 8. “Of dat is omdat ik me kwaad heb gemaakt, of dat het misschien nóg beter had gekund, weet ik niet.”

Al op de verbinding naar de special toe moest Van den Heuvel stoppen omdat er een stekkertje raar deed. Dat was op de rustdag bij het schoonmaken van de DakarSpeed-Scania nat geworden en dat gaf problemen. “Dat hebben we schoongemaakt, maar op 8 kilometer in de proef was er een doorwading van wel een meter diep en toen is het weer nat geworden. Het begon meteen te stotteren, dus we moesten stoppen: cabine naar voren, stekkertje schoonmaken en weer verder. Daar hebben we 12 minuten mee verloren. Daar was ik zo pissig over dat ik vol gas ben gegaan.”

Op 100 kilometer voor de finish was Van den Heuvel weer bij, was de achterstand ingelopen en voor de eindstreep had hij nog twee man extra ingehaald.

De Scania kwam niet helemaal ongeschonden aan in het marathonbivak van Uyuni. De band en de velg linksachter kregen een forse opdonder toen Van den Heuvel in zijn haast even uit een bocht vloog en een stapel keien raakte. “Maar hij is niet leeggelopen, dus het valt allemaal wel mee”, zei Van den Heuvel. “We leggen er voor de etappe van morgen de reservebanden op en deze gaat dan als reserve mee. Kan makkelijk. Vorig jaar kwamen we hier diep in de nacht aan met een kapotte motor en zonder voorruit. Dan is zo’n bandje peanuts.”

In het klassement deed Van den Heuvel goede zaken: hij steeg een plaats naar de negende positie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden