Clicky


Marc Leeuw nu definitief uit de Dakar Rally

Marc Leeuw nu definitief uit de Dakar Rally
13-01-2018 19:15 | Etappes | auteur Redactie [FE]

LA PAZ - Het zat er al aan te komen, maar Leeuw Rallysport ligt nu definitief uit de Dakar Rally. Op de rustdag ging Marc Leeuw er nog vanuit dat hij mocht starten in de zevende etappe, maar dat is dus niet gebeurd. Leeuw stond woensdag al formeel op de lijst met uitvallers, nadat hij veel te laat was voor de start van etappe 5.

Terwijl de deelnemers die nog wel in de race zitten vertrekken uit La Paz, is Marc Leeuw boos en teleurgesteld. “Dit komt heel hard aan”, zegt Leeuw. “Je bent hier anderhalf jaar mee bezig en steekt er heel veel tijd en geld in. Sponsors stellen hun vertrouwen in ons. En dan word je op een belachelijke manier gediskwalificeerd. Ik had liever gehad dat ik twintig keer over de kop was gegaan en de truck total-loss was. Dan had ik het tenminste begrepen.”

Leeuw kwam woensdagochtend (eigenlijk al veel te laat) uit de proef van etappe 4, de dag ervoor, en kreeg bij aankomst in het bivak een roadbook en een starttijd voor etappe 5. Daar aangekomen kreeg hij te horen dat hij te laat was en dat hij maar verhaal moest halen in het volgende bivak. Daar was de administratie nog niet helemaal bijgewerkt en omdat Leeuw in de uitslag stond van etappe 4, kreeg hij een startkaart voor de zesde etappe. Dat had eigenlijk helemaal niet mogen gebeuren, omdat hij én al te veel waypoints had gemist én etappe 5 niet had gereden. Hij lag formeel al uit de wedstrijd.

“Waarom geven ze me een starttijd voor dag 6, terwijl ik eigenlijk al gediskwalificeerd ben? Als ze tegen mij zeggen ‘het kan niet’, dan vraag ik het nog een keer. Maar dit zijn Fransen en die maken hun eigen regeltjes. Dit is gewoon arrogant.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions