Clicky

 
Transport Online - 'Ivana Smit al gewond voor val'

'Ivana Smit al gewond voor val'

'Ivana Smit al gewond voor val'
12-01-2018 20:20 | Binnenland | auteur ANP

RIJSWIJK - Ivana Smit had al letsel voordat zij van een balkon in Kuala Lumpur viel. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de forensische vervolgonderzoeken na sectie door patholoog Frank van de Goot.

Smit (18) overleed op 7 december vorig jaar na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Zij was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

Het model had een bloeduitstorting op haar achterhoofd die was ontstaan voor de val. Ook had zij blauwe plekken op de binnen- en buitenkant van beide bovenarmen, dat kan duiden op vastpakken. Letseldatering moet uitwijzen op welk moment Smit dit heeft opgelopen.

Ook is cocaïne in haar lichaam aangetroffen. Dat heeft zij al langer voor haar dood ingenomen. Verder troffen de onderzoekers ook de drug PMMA aan, waarvan een combinatie met cocaïne dodelijk kan zijn. Zolang niet bekend is waar de middelen vandaan komen, wordt een misdrijf niet uitgesloten.

Advocaat Sébas Diekstra die de nabestaanden vertegenwoordigt: "Er wordt op dit moment nader onderzoek gedaan naar een aantal scenario’s. Daarbij tekent er zich op dit moment langzamerhand één scenario af waar derden een actieve rol in hebben gehad. Een potentieel misdrijf. In het belang van het onderzoek zullen wij de details hiervan nog niet bekendmaken.’’

Van de Goot liet eerder weten dat uit een eerder onderzoek bleek dat het letsel niet zonder meer past bij iemand die van grote hoogte is gevallen.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie begon eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Smit en bestudeert zowel het Maleisische als het Nederlandse autopsierapport.. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek komt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions