Brandende olietanker Sanchi drijft weg van China

Brandende olietanker Sanchi drijft weg van China [+foto's]
12-01-2018 11:37 | Aanvaringen | auteur ANP/RTR

TOKIO - De brandende Iraanse olietanker Sanchi drijft door de harde wind weg van de Chinese kust. Het zwaargehavende vaartuig bevindt zich sinds woensdag in de zogenoemde exclusieve economische zone van Japan, zei een woordvoerder van de kustwacht in dat land vrijdag.

De tanker botste afgelopen zaterdag op de Oost-Chinese Zee op een vrachtschip. Daarop brak brand uit op het Iraanse vaartuig. De Chinese zender CCTV berichtte eerder dat ongeveer veertien reddingsschepen proberen het vuur te blussen en vermiste bemanningsleden van de tanker op te sporen. Zo'n dertig opvarenden zouden nog spoorloos zijn.

Op het schip blijven zich nog altijd explosies voordoen, wat het blussen moeilijk maakt. Bovendien groeit de zorgt dat het schip in tweeën kan breken en kan zinken.

De woordvoerder zei vrijdag dat de Japanse kustwacht de Chinezen hulp heeft aangeboden, maar dat zou van de hand zijn gewezen. Hij stelde dat de Japanners patrouilleboten en vliegtuigen hebben ingezet om de situatie in de gaten te houden. Het brandende schip bevond zich donderdagmiddag op enkele honderden kilometers van het eiland Amami Oshima.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden