Clicky


 


Havenwerker aangehouden voor corruptie en invoer cocaïne

Havenwerker aangehouden voor corruptie en invoer cocaïne
12-01-2018 10:07 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag drie mannen aangehouden, onder wie een 37-jarige medewerker van een containerbedrijf in de Rotterdamse haven. Deze medewerker komt uit Schiedam en is vermoedelijk de cocaïnehandel meerdere keren behulpzaam geweest bij het uit containers halen van partijen drugs of pogingen om dat te doen.

Hij zou degenen die de cocaïne uit containers zouden halen, hebben toegelaten tot het afgesloten haventerrein, naar de containers hebben gebracht en ook weer hebben opgehaald en naar buiten gebracht.

De andere verdachte is een 35-jarige man uit Rotterdam (Pernis), die wordt verdacht van de organisatie van het leeghalen van drugscontainers. De derde man, een 41-jarige Rotterdammer, is donderdag op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte in het onderzoek, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Een van de drugstransporten waarvan de havenmedewerker wordt verdacht gaat om een hoeveelheid van 138 kilo cocaïne, die in mei 2017 overzee vanuit Peru naar Nederland moest worden gesmokkeld. De 35 jarige medeverdachte wordt in verband gebracht met datzelfde drugstransport en daarnaast ook van een drugstransport van bijna 40 kilo cocaïne uit Ecuador.

Omdat de havenmedewerker zich fors liet betalen voor zijn criminele diensten wordt hij ook verdacht van corruptie. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar. Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op tientallen mobiele telefoons, sim-kaarten, administratie, ongeveer 100.000 euro aan contant geld en een afgesloten kluis.

Onder de telefoons bevinden zich  zogenoemde pgp-telefoons, waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Daarmee willen criminelen doorgaans voorkomen dat politie en justitie berichten kunnen onderscheppen.

Beide verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions