Transport Online - Cao voor cabinepersoneel KLM goedgekeurd

Cao voor cabinepersoneel KLM goedgekeurd

Cao voor cabinepersoneel KLM goedgekeurd
12-01-2018 00:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTELVEEN - De ledenraad van de vakbond voor cabinepersoneel VNC bij KLM heeft ingestemd met het akkoord voor een nieuwe cao. Dat akkoord bestaat onder meer uit een loonsverhoging van 3,5 procent in drie fases en het terugdraaien van de maatregel waarbij op langere vluchten een deel van de reis met een bemanningslid minder wordt gewerkt.

Eerder werd al een principeakkoord gesloten tussen VNC en KLM. "Vanzelfsprekend ben ik blij dat de ledenraad van VNC heeft ingestemd met het bereikte onderhandelingsakkoord. Nu kunnen we verder bouwen met elkaar'', verklaarde KLM-topman Pieter Elbers.

De bij het cabinepersoneel veel kleinere bond FNV Luchtvaart zal de nieuwe cao met een negatief advies voorleggen aan de leden, zo kondigde het aan. Verwacht wordt dat de stemming eind januari is afgerond.

Cao-onderhandelaar Birte Nelen van FNV was eerder deze week al erg kritisch over het akkoord van VNC en KLM. "Als je kijkt naar het aantal cabinemedewerkers op lange vluchten, dan valt direct op dat de bezuiniging niet van tafel is. Er is ook geen sprake van de door ons voorgestelde evenwichtige verdeling van de lusten en de lasten onder de verschillende functies aan boord", stelde Nelen.

Toch werd de 24-uursstaking die FNV voor afgelopen maandag had aangekondigd toen op het laatste moment afgeblazen. Dat deed de bond naar eigen zeggen om "verwarring onder het personeel en daarmee discussie en misverstanden over de noodzaak tot staken'' te voorkomen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions