Clicky


De Bijenkorf schrapt 143 banen na sluiting distributiecentrum

De Bijenkorf schrapt 143 banen na sluiting distributiecentrum
11-01-2018 17:04 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

WOERDEN - De vanmiddag aangekondigde sluiting van het distributiecentrum van De Bijenkorf kost 143 werknemers hun baan. Het grootwinkelbedrijf laat vandaag weten dat de distributie in 2019 waarschijnlijk wordt uitbesteed aan Ingram Micro met een nieuw te bouwen distributiecentrum in Brabant. "Dit is slecht nieuws voor de Bijenkorf-medewerkers in het distributiecentrum in Woerden", aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer. "Het is een besluit dat vragen oproept."

"Zo willen we eerst duidelijk hebben of hier geen sprake is van 'overgang van onderneming'. De bedrijfsactiviteiten verdwijnen niet, maar worden overgedragen. Dat kan betekenen dat dit ook voor de arbeidscontracten geldt", stelt Den Heijer. "Wil je 143 mensen op straat zetten dan heb je goede argumenten nodig."

Het huidige sociaal plan dat met De Bijenkorf is afgesproken heeft een looptijd tot eind 2018. De directie van het concern heeft toegezegd dat het nu geldende sociaal plan ook van toepassing is op de sluiting van het distributiecentrum medio 2019. Martijn den Heijer: "We gaan zien of dit voldoende is."

Den Heijer gaat komende tijd namens de leden van CNV Vakmensen om de tafel met De Bijenkorf om meer helderheid te krijgen over de aangekondigde sluiting van het distributiecentrum in Woerden. Ook de ondernemingsraad van het concern moet nog advies geven over de sluiting.