GEFCO neemt Spaanse GLT over

GEFCO neemt Spaanse GLT over
11-01-2018 16:41 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

COURBEVOIE - De GEFCO-groep, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europees marktleider in autologistiek, kondigt vandaag de overname van de Spaanse onderneming GLT aan, een specialist in Europees-Marokkaans transport.

De overname heeft een sterke strategische waarde voor GEFCO, met een versterking van de aanwezigheid van het bedrijf in de regio in tijden van snelgroeiende handel tussen Europa en Marokko in de auto-, consumptiegoederen- en mode-industrie. De overeenstemming tussen GLT en GEFCO dient te worden goedgekeurd door de bevoegde regelgevende autoriteiten.

GLT, erkende specialist en marktleider voor de oversteek van de Straat van Gibraltar

Het vooruitzicht van de fusie tussen GEFCO en GLT is veelbelovend gezien de Spaanse onderneming in bijna twintig jaar een sterke professionele reputatie op de markt heeft opgebouwd. GLT werd opgericht in 1998 en is een erkende specialist voor volledig beveiligde uitwisseling van logistieke stromen in de Straat van Gibraltar. GLT heeft hechte samenwerking ontwikkeld met klanten in de auto en mode-industrie.

De onderneming is een toonaangevende operator in de toegangspoort tussen Algeciras en Tanger en verzorgt meer dan 16.000 oversteken per jaar met zijn 75 vrachtwagens en 380 opleggers. Het bedrijf biedt een zeer efficiënte operationele organisatie en bedrijfsmodel, met een enkel management voor de hele keten in Oiartzun (Spaans Baskenland in de buurt van Irun) evenals plaatselijke dispatching- en snelle onderhoudscentra in Tanger en Algeciras.

Behoefte aan logistieke ondersteuning in een snelgroeiende economie

GEFCO heeft met de jaren sterke expertise ontwikkeld in het management van verbindingen tussen Europa en Maghrebijnse landen. De overname van GLT biedt GEFCO de gelegenheid zijn positie en deskundigheid in de regio te versterken en daarbij zijn klantenportefeuille te consolideren en uit te breiden, voornamelijk in de auto-, mode- en consumptiegoederenbranches.

“Met zijn snelgroeiende en dynamische industrie biedt Marokko uitstekende vooruitzichten voor onze onderneming,” zegt Luc Nadal, CEO van de GEFCO-Groep. “Sommige van onze belangrijkste klanten in de auto-, luchtvaart- & consumptiegoederenindustrieën investeren al flink in het land om hun productiecapaciteit te vergroten en hebben daarbij behoefte aan logistieke ondersteuning en betrouwbare oplossingen. Door te kapitaliseren op de knowhow van GLT staan wij in de beste positie om kansen te grijpen die deze groeiende ondernemingen bieden”.

Het uitlijnen van de ondernemingsnetwerken, de deskundigheid en de klanten vereenvoudigt de operationele en commerciële fusie tussen GLT en GEFCO. De teams in beide ondernemingen delen dezelfde operationele uitmuntendheid en cultuur van betrouwbaarheid. Dit zal hen in staat stellen dit project snel te laten slagen.

Een doelgericht overnameplan, gericht op winstgevende groei

De complementariteit tussen de ondernemingen GLT en GEFCO, wat betreft deskundigheid, geografisch netwerk en klantenportefeuille creëert waarde voor alle betrokkenen: klanten, partners, leveranciers en personeel.

“Wij zijn blij om bij GEFCO te komen, een wereldwijde speler in de logistiek met een sterk internationaal netwerk en aangetoonde deskundigheid”, aldus Cristina Orbea, CEO van GLT. “Wij vertrouwen erop dat de combinatie van onze kennis en ervaring een betere service aan de klanten van beide ondernemingen verzekert en omstandigheden voor toekomstige groei van onze bedrijven creëert”. -

GLT valt onder het volle eigendom en beheer van GEFCO Spanje, als gespecialiseerde ondernemingsunit voor de Europees-Marokkaanse toegangspoort. Het Spaanse filiaal van GEFCO heeft meer dan 30 jaar ervaring in logistiek op hoog niveau, telt 700 medewerkers en 5.000 industriële klanten. Het hele GLT-team zal zich inzetten vanuit hun huidige kantoren om het niveau van dienstverlening, betrouwbaarheid en veiligheid voor al zijn klanten te handhaven en nieuwe ontwikkelingen te verzorgen.

“GLT is een strategische toevoeging aan ons netwerk en capaciteiten. Na de geslaagde integratie van IJS in 2015, geeft de overname van GLT ook ons vermogen weer om de winstgevende ontwikkeling van GEFCO te versnellen door middel van geselecteerde overnames.” concludeert Luc Nadal, CEO van de GEFCO-Groep.

De overeenkomst zal ingaan na afronding van de gebruikelijke reglementaire formaliteiten bij de bevoegde autoriteiten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier