FNV stelt stakingen streekvervoer uit

FNV stelt stakingen streekvervoer uit
11-01-2018 12:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Vakbonden FNV en CNV verwachten een goede uitkomst van de gesprekken met werkgevers over de cao openbaar vervoer. Vrijdag gaan de vakbonden opnieuw in gesprek met werkgevers. De voor dinsdag aangekondigde stakingen gaan vooralsnog niet door.

"We moeten het natuurlijk nog zien, maar ik heb er op dit moment vertrouwen in dat we morgen met de werkgevers tot een cao-resultaat kunnen komen voor de 12.000 werknemers in het openbaar vervoer'', zegt de CNV.

De bonden wilden vanaf 16 januari estafettestakingen in het regionaal vervoer organiseren als de werkgevers de bonden niet tegemoet zouden komen. Donderdag besloten de bonden de stakingen uit te stellen. "Werkgevers weten precies wat ze moeten doen om te zorgen dat verdere stakingen definitief van de baan zijn. We gaan uit van het gezond verstand aan de andere kant van de tafel'', zegt de FNV.

Chauffeurs en machinisten uit het hele land legden eerder op 4 januari het werk neer. Zij willen dat er iets aan de huidige werkdruk wordt gedaan en eisen hogere lonen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden